Onsdag 14. oktober hadde vi æren av å være vertskap da næringsbyråd Victoria Marie Evensen, finansbyråd Einar Wilhelmsen og varaordfører Kamzy Gunaratnam møtte bransjen for en prat om Oslomodellen.


Vuong og Emma fortalte om hverdagen som lærlinger i OSEB, og svarte på spørsmål.
Vuong og Emma fortalte om hverdagen som lærlinger i OSEB, og svarte på spørsmål.

Hovedformålet med Oslomodellen er å sette Oslo kommune i front i kampen for et seriøst og anstendig arbeidsliv. Den ble innført i 2017, og nå skal den revideres.


Vi operer i en kompleks bransje. En byggebransje vi håper blir lyttet til. Slik at seriøse bedrifter med fast ansatte, faglærte og lærlinger får rammebetingelser som muliggjør nettopp dette. Særlig viktig blir det i den usikre tiden vi nå lever i. Der vi trenger at gode bedrifter med fagkompetanse som skal videreføres de neste generasjonene overlever.


Byrådsrepresentantene fikk møte og snakke med tre lærlinger under besøket. Som Harald Hansen i opplæringskontoret sier: Nå som vi har sett en positiv endring i søkertallene til byggfag er det viktig at læringene som har kontrakt får fortsette. Det er like viktig at de som søker læreplass får jobb. Bare da sikres samfunnets behov for fagkompetanse og vi kan nå målene om en bærekraftig byggenæring.


Opplæringskontorene og OSEB holdt korte innlegg der vi fikk delt våre tanker og erfaringer. Vi setter stor pris på at politikerne er ute og møter bransjen. Takk for besøket!


Byggeindustrien var med på besøket, les saken på bygg.no her:

https://www.bygg.no/article/1446969